Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Βραδιά Πανσελήνου στον Αρχαιολογικό χώρο Καλής Βρύσης (φωτ.)



Την τελευταία νύχτα του Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό χώρο Καλής Βρύσης (Ιερό Διονύσου) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «blue moon» στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Δήμος Προσοτσάνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης, με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και της ΙΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μουσικοχορευτική παράσταση από την παιδική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης με θέμα «Τα φεγγάρια της ζωής μας» σε επιμέλεια της χοροδιδασκάλου του Συλλόγου Αστερίου Καβάζη Κατερίνας, ενώ προηγήθηκε ομιλία της αρχαιολόγου κας Πουλιούδη Βασιλικής. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε επίσης μικρή έκθεση με χειροτεχνίες των παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης, με θέματα εμπνευσμένα από τον τίτλο της παράστασης.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Οδοιπόροι» Καλής Βρύσης.



ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Φεγγάρι παινεμένο, σύμβολο ιερό για όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα. Φίλος καλός, φίλος καρδιάς που κρατά καλά κρυμμένα μυστικά στα περπατήματά του! Μυστικά που κρύβουν χαρές μα και πόνο μεγάλο, αγωνίες, λαχτάρες και ερωτήματα που ίσως δεν απαντήθηκαν ποτέ! Κι όμως η ύπαρξή του μας αρκεί και πάντα θα είναι σημείο αναφοράς των αναμνήσεών μας. Έμπνευση για το δημιουργό, τον λογοτέχνη, τον ζωγράφο, τον ποιητή, τον στιχοπλόκο, τον χορευτή… Από τη στιγμή που η ανθρώπινη ύπαρξη θα πάρει την πρώτη της ανάσα, θα αρχίσει να μετρά φεγγάρια…
Έτσι λοιπόν γεννήθηκε και ο τίτλος της αποψινής μουσικοχορευτικής παράστασης των παιδιών μας, έτσι και το θέμα της έκθεσής μας!
Μετρώντας ο καθένας τα φεγγάρια του, όπως τα έζησε, όπως τον φώτισαν, όπως θέλει πολύ απλά να τα θυμάται…
Καλή διασκέδαση!!

Χοροδιδάσκαλος
Αστερίου Καβάζη Κατερίνα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου