Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

200.000 Έλληνες ζουν στα Σκόπια-Fyrom (Βίντεο)


Στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, παρουσιάστηκαν συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τους 200.000 Έλληνες που ζουν στα Σκόπια, όπως αποδεικνύει η απογραφή του 1990!
Μήπως τελικά δεν πρέπει να μας πανικοβάλει το ζήτημα των μειονοτήτων; Μήπως ήλθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε
τους Έλληνες της Αλβανίας, τα
ων Σκοπίων,
της Κωνσταντινούπολης,
της Ίμβου-Τενέδου,
τους 2.000.000 μουσουλμάνους Έλληνες που ζουν στα τουρκικά παράλια του Πόντου
τους Έλληνες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Νότιας Ιταλίας, της Σικελίας, της Κορσικής, των Παραδουνάβιων περιοχών, της Μέσης Ανατολής κλπ κλπ
  entopios.gr

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αυτοδιάλυση του μύθου των Ψευδομακεδόνων




Αυτοδιαλύεται ο μύθος των Ψευδομακεδόνων
Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Το όνομα αυτού Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι. Φιλόλογος, πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων και ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος ΒΜΡΟ-ΔΠΜΗΕ, το οποίο εμφανίσθηκε ως συνέχεια του ΒΜΡΟ (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) των κομιτατζήδων του 1893-1908.
Προ δεκαπενταετίας παρουσιαζόταν ως ο πιο φανατικός οπαδός του τεχνητού μακεδονικού έθνους και δήλωνε ότι το επόμενο συνέδριο του κόμματός του θα γίνει στην «κατεχόμενη» από τους Έλληνες Θεσσαλονίκη. Σήμερα έχει μετατραπεί στον φανατικότερο  αντίπαλο των σκοπιανών μύθων που ο ίδιος υπηρέτησε. Προ ολίγων ημερών (βλέπε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 2.7.2012) τόνισε δημοσίως ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων, οι γνωστοί μας ψευδομακεδόνες, είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της ιστορίας και παραχαράσσουν την ιστορία των Ελλήνων και των Βουλγάρων. Η στάση του πάντως δεν προκύπτει από έναν ξαφνικό φιλελληνισμό. Έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αισθάνεται Βούλγαρος και ότι θα ήθελε να αναλάβει ως Πρέσβυς της Βουλγαρίας στην ΠΓΔΜ.