Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πολιτιστικες εκδηλωσεις στο Περιθωρι-Δράμας


Οι Βλάχοι “πλημμύρισαν” τους δρόμους της Κατερίνης, εντυπωσιακό σκηνικό με χιλιάδες θεατές


Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση θεατών διοργανώθηκαν στον Δήμο Κατερίνης οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το 29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων. 

Χιλιάδες Βλάχοι στην καταγωγή και φίλοι, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολούθησαν τα δρώμενα, η αυλαία των οποίων άνοιξε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην κεντρική Πλατεία. Όπως είναι γνωστό, το Αντάμωμα συνδιοργάνωσαν η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Σύλλογος Κοκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος». Τις εκδηλώσεις στήριξαν, οι Σύλλογοι Λιβαδιωτών Κατερίνης, Φτέρης, Καρίτσας  Δήμου Δίου Ολύμπου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Μακεδονία: Ιστορία και μέλλον του Ελληνισμού»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Μακεδονία: Ιστορία και μέλλον του Ελληνισμού»

OMILIAΤο “Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας” σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης και τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Δραμινών «Αγία Βαρβάρα», υπό την αιγίδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα: «Μακεδονία: Ιστορία και μέλλον του Ελληνισμού» το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 στη δημοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Προσοτσάνης. Ομιλητής ο καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών.
Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βώλακα και Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος».
Είσοδος ελεύθερη.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος Παμμακεδονικής-Ιωάννης Αθανασιάδης
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης-Άγγελος Λύσσελης
Ο Πρόεδρος ΚΕ.Π.Α.Α.Μ.-Ιωάννης Παπουτσής
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου-Χατζηδημητρίου Εύη

Πολιτιστικες εκδηλωσεις στο Νέο Πετριτσι Σερρών