Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΡΑΦΑ 2014, 14-16 Μαρτίου,

Φωτογραφία: * Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου ΑΓΡΑΦΑ 2014, 14-16 Μαρτίου, ορίζεται το ξενοδοχείο ''ΑΝΑΤΟΛΗ'', το οποίο βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι του Νομού Καρδίτσας, στο κέντρο της Ελλάδας

* Η τιμή για κάθε συμμετέχοντα, ανέρχεται στο ποσό των 140,00 ευρώ & για τους Φοιτητές – Συνοδούς στα 120,00 ευρώ........ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 * Συμμετοχή στα μαθήματα καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου.
 * Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων σε δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα δωμάτια.
 * Πλήρη διατροφή όλων των ημερών διάρκειας του σεμιναρίου : Παρασκευή 14/03 δείπνο, Σάββατο 15/03 πρωινό, γεύμα, δείπνο, Κυριακή 16/03 πρωινό. 
 * Ελεύθερη συμμετοχή στα γλέντια Παρασκευής 14/03 και Σαββάτου 15/03 τα οποία θα διοργανωθούν με την συνοδεία αξιόλογων παραδοσιακών μουσικών, καλύπτοντας όλες τις διδασκόμενες περιοχές του σεμιναρίου, αλλά και πολλές άλλες από όλη την Ελλάδα. 
 * Ενημέρωση σχετικά με τα εθνογραφικά και λαογραφικά στοιχεία των διδασκόμενων περιοχών. 
 * Φάκελο σεμιναρίου. 
 * Βεβαίωση συμμετοχής.

 * Ιδιαίτερη έμφαση και πάντα μέσα από την γνώση και συνάμα εμπειρία των αξιόλογων εισηγητών, θα δοθεί όχι μόνο στα βήματα των χορών αλλά και στις ιδιαίτερες κινητικές μορφές των ποδιών, των χεριών και του σώματος, αποδίδοντας και εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το ξεχωριστό και ιδιαίτερο ύφος της κάθε περιοχής.

 * Τα μαθήματα του σεμιναρίου απευθύνονται σε χοροδιδασκάλους, μέλη χορευτικών ομάδων αλλά και γενικότερα σε όσους ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, για την διατήρηση και διαιώνιση του τεράστιου εθνικού μας κεφαλαίου, της λαϊκής μας παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού.

 * Ο αριθμός των συμμετασχόντων θα είναι συγκεκριμένος & θα τηρηθεί αυστηρώς η σειρά προτεραιότητας της καθημερινής ελάχιστης προκαταβολής του κάθε ενδιαφερόμενου, η οποία αποτελεί και την εγγύηση της συμμετοχής του.

 * Ως ελάχιστη τιμή προκαταβολής ορίζεται το ποσό των 40 ευρώ ανά άτομο, προκαταβολή η οποία θα πρέπει να έχει κατατεθεί το αργότερο έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ/14, στον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού 226/0200115760 της Τράπεζας Eurobank Ergasias στο όνομα Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Λίμνη Πλαστήρα Α.Ε. το δε υπόλοιπο χρηματικό ποσό της συμμετοχής, θα εξοφληθεί με την άφιξη του κάθε συμμετέχοντα στο ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΗ, Νεοχώρι Καρδίτσας όπου & θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. 

 * Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ τα μαθήματα του σεμιναρίου : 
για τις ΤΡΕΙΣ ημέρες η τιμή συμμετοχής καθορίζεται στα 70 ευρώ, 
για ΔΥΟ ημέρες, καθώς και για την ημέρα του Σαββάτου 15/03 στα 50 ευρώ, 
για ΜΙΑ ημέρα, Παρασκευή 14/03 ή Κυριακή 16/03 στα 30 ευρώ

* Σχετικά με την συμμετοχή στα γλέντια Παρασκευής 14 & και του Σαββάτου 15 Μαρτίου, κάθε άλλου ενδιαφερόμενου ΕΚΤΟΣ των συμμετασχόντων στο σεμινάριο, αυτή θα πρέπει να γίνει, κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή.

 * Η οργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου για καθαρά οργανωτικούς λόγους, μπορεί & διατηρεί το δικαίωμα, να προβεί σε κάθε μορφής τροποποίησης του προγράμματος του σεμιναρίου. 

 * Για κάθε άλλη επί μέρους πληροφόρηση – χρήσιμη διευκρίνιση, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στα εξής τηλέφωνα: 6974 553 523 (cosmote), 6970 162 939 & 6987 163 550 (what's up), 6932 216 042 (vodafone), e-mail : menelais@hol.gr 
 f/b : Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας ''ΜΕΝΕΛΑΙΣ''. 

 ''Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα βρε ώσπου η σύναξης αυτή σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί ''……. Χίλια Καλώς ορίσετε……….!!!
 ====================
http://www.youtube.com/watch?v=yT5AWgshbI8&feature=youtu.be
 (αρχείο Ομίλου ΜΕΝΕΛΑΙΣ ...σεμινάριο ΑΓΡΑΦΑ 2013)* Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου ΑΓΡΑΦΑ 2014, 14-16 Μαρτίου, ορίζεται το ξενοδοχείο ''ΑΝΑΤΟΛΗ'', το οποίο βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι του Νομού Καρδίτσας, στο κέντρο της Ελλάδας

* Η τιμή για κάθε συμμετέχοντα, ανέρχεται στο ποσό των 140,0
0 ευρώ & για τους Φοιτητές – Συνοδούς στα 120,00 ευρώ........
ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :


* Συμμετοχή στα μαθήματα καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου.
* Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων σε δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα δωμάτια.
* Πλήρη διατροφή όλων των ημερών διάρκειας του σεμιναρίου : Παρασκευή 14/03 δείπνο, Σάββατο 15/03 πρωινό, γεύμα, δείπνο, Κυριακή 16/03 πρωινό.
* Ελεύθερη συμμετοχή στα γλέντια Παρασκευής 14/03 και Σαββάτου 15/03 τα οποία θα διοργανωθούν με την συνοδεία αξιόλογων παραδοσιακών μουσικών, καλύπτοντας όλες τις διδασκόμενες περιοχές του σεμιναρίου, αλλά και πολλές άλλες από όλη την Ελλάδα.

Ο Μόλυβος»: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών - Παράρτημα Αθήνας.

♫♪ Ανάθεμα τη μάνα σου, τη μάνα τη δική σου,
που δε μας αρραβώνιασε, εμέ και εσέ μαζί σου... ♫♪

http://youtu.be/GqkbkwLqWpI

Μια που πλησιάζει και γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ορίστε ένα τραγούδι της αγάπης με προέλευση από το Βώλακα Δράμας Τώρα, θα μου πείτε, τι σόι ερωτικό τραγούδι ξεκινάει με… αναθέματα. Ε, έχουν και οι ερωτευμένοι τις πίκρες τους όταν ο έρωτας τους δεν ανταποκρίνεται

Ο νομός Δράμας διαθέτει μεγάλη ποικιλία ντόπιων ελ¬ληνικών φορεσιών. Η φορεσιά του Βώλακα όμως είναι η πιο χαρακτηριστική, λέει η Σοφία Ταφλανίδου - Χαρμούση στη δημοσίευσή της εδώ http://bit.ly/M9ThRo, όπου και περιγράφει αναλυτικά τόσο την ανδρική, όσο και τη γυναικεία γιορτινή ενδυμασία. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του Βώλακα, συνεχίζει, κάνει πολύ κρύο το χειμώνα. Το χωριό περιβάλλεται από ψηλά βουνά και οι κάτοικοι του ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Πριν τον πόλεμο ο Βώλακας ήταν απομονωμένος γι αυτό διατήρησε έως σχετικά πρόσφατα τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, ενώ τα ενδύματα υφαίνονταν από τους κατοίκους σε όρθιο αρ¬γαλειό. Και τα ρούχα ήταν αρκετά… βαριά

Στην πρόσφατη -προφανώς- φωτογραφία την εντυπωσιακή κόκκινη φορεσιά του Βώλακα φορά η δεύτερη κοπέλα. Όχι βέβαια ότι και οι άλλες ενδυμασίες της εικόνας δεν είναι όμορφες έτσι; Είναι και εκείνες από τα ντόπια χωριά: τα δυο ακριανά κορίτσια, φορούν φορεσιές της Πετρούσας, ενώ η τρίτη κυρία από τα αριστερά είναι ντυμένη με τη φορεσιά της Καλής Βρύσης

Δείτε εδώ http://bit.ly/N5kRjC που βρίσκονται αυτές οι περιοχές στον χάρτη. Αυτά και άλλα πολλά για τις παραδόσεις και τα τραγούδια ντόπιων κατοίκων της Δράμας θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όσοι έρθετε αυτήν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του «Μολύβου» Αθήνας. Εισηγήτρια, η Κατερίνα Αστερίου – Καβάζη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://on.fb.me/1fT3KLs.

Μη λείψει κανείς εεεε;